Van stal naar staal

Kweekvlees als kans voor boer én biodiversiteit.
In deze sessie verkennen we hoe kweekvlees kan bijdragen aan het herstel van biodiversiteit én een toekomstbestendig verdienmodel biedt voor boeren. Op Nederlandse boerderijen komt een stille voedselrevolutie op gang: vlees uit bioreactoren in plaats van uit de stal. We verkennen de rol van de financiële sector, mogelijke investeringen in deze technologie en hoe true cost pricing kan zorgen voor een eerlijke en duurzame keten. Welke markten staan al open voor kweekvlees? Waar liggen de kansen voor Nederlandse ondernemers? En wat levert het boeren op: in de supermarkt, via chefs of op lokale markten? Oftewel: zit er écht brood in kweekvlees? In gesprek met boeren, pioniers & financiers.
Met in dit programma Ira van Eelen Respectfarms, mede-oprichter van Cellulaire Agricultuur Nederland Rob Morren Sector Banker Food bij ABN AMRO Daan Smits Head of Operational Development bij Mosa Meat Leon Moonen Boer op de Crole Hoeve1 month ago
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam